Gedenkwaardige week

Een bijzondere week! Een week met twee gedenkwaardige momenten. De eerste; Mijn allereerste manuscript afgerond! Hopelijk binnenkort kan ik hier meer over kwijt! Want het blijft natuurlijk nog een beetje een vaag verhaal.

Een tatoeage, gewoon omdat het stoer is of is het vanwege een betekenis of gedachte. En wat vinden we daar eigenlijk van. Het viel mijn man en mij op dat je tegenwoordig redelijk uniek bent als je er geen hebt. Als je in zwembad loopt heeft denk ik 80% van de mensen er wel één. Als christen is het dan weer iets minder normaal….waarom dat zo is daar zal ik nu niet verder op ingaan. Waarom ik er voor koos een tatoeage te laten zetten deel ik graag.

Het tweede denkwaardige moment van de week was het zetten van een tatoeage. JA een tatoeage, ik hoor je nu denken…MARJOLEIN??? Het was iets wat op mijn bucket list stond. Al een aantal jaren zat het in mijn achterhoofd, maar daar bleef het wat. Ik wilde iets wat een betekenis had en niet zo maar omdat het stoer is….al vind ik dat stiekem toch wel een beetje stoer ;) In de periode van depressie door een postpartum depressie na de geboorte van onze zoon, dacht ik; als ik hier uit ben dan laat ik er één zetten! Als herinnering dat het voorbij is. Dat ik het achter me kan later en sterker uit ben gekomen. Tijdens de zwangerschap van onze dochter werd duidelijk dat het nooit helemaal over zal gaan. Ik kreeg de diagnose van terugkerende lichte depressies..dus tja die tatoeage zei niet zo veel meer. Toch bleef het in mijn achterhoofd dat ik er graag één wilde….Tot eind vorige jaar. Toen werd het plan echter.

Ik vond een plaatje wat mij diep raakte! Faith Hope Love betekent het! Maar voor mij zat er nog veel meer in het plaatje. “Geloof”, wat ik de afgelopen 7 jaar regelmatig niet kon vinden en al helemaal niet voelde. Ik heb geschreeuwd naar God en begreep het allemaal niet meer. Waarom laat God dit toe? Waar is God? Maar toch wil ik in DAT geloof blijven leven en naar leven.

“ Hoop” wat ik regelmatig op had gegeven! Maar toch weer mezelf wist te herpakken en weer door ging. Ik vroeg mijn moeder een keer welke Bijbeltekst vind je bij mij passen? Ik kreeg van haar Psalm 38:16 Want op u HEER, hoop ik, van u komt antwoord, mijn Heer en mijn God. Omdat ik de hoop mag vast houden en niet meer hoef op te geven.

“Liefde” Gods liefde voor mij, maar ook de liefde van mijn man, kinderen, familie en vrienden. Liefde die ik in mijn jeugd en op wat latere leeftijd niet voelde. Je bent geliefd! Iets wat ik lange tijd niet voelde en soms nog aan herinnerd moet worden ;) Op onze bruiloft zong een vriendin het nummer You are loved van Josh Groban! Een lied wat me altijd bij zal blijven. Deze herinneringen, deze ervaringen, deze bevestigingen van God, dit alles zit in deze tatoeage. Dit wil ik altijd bij mij dragen om nooit te vergeten en niet meer los te laten.

Liefs,
Marjolein

Verschijnt vanaf 2 april ook op het forum "Puurvandaag".