Kleine genietjes

De dag had alle schijn tegen zich! Veel te kort en onrustig geslapen. De kinderen (4 en 1,5 jaar) besloten allebei tegelijk om 6:00 wakker te worden en het was grauw en regenachtig buiten! Ik kon maar niet goed opstarten, dus moest me ook nog haasten om de oudste naar school te krijgen en ik heb een hekel aan haasten!! Ik had een hele planning voor de dag, eerste boodschappen doen dan door naar de stad om zomerjassen voor de kinderen te kopen…Oudste zat inmiddels op school in de gymkleren.

Altijd zo gedoe elke woensdagochtend. In een overvolle klas met kinderen, ouders en broertjes en zusjes van de kinderen zorgen dat de hij de gymkleren aan heeft. Wat hij ook niet van plan is om zelf te doen, ondertussen de jongste in de gaten houden dat ze er niet van doorgaat…

Bij de winkel aangekomen kom ik er achter dat ik mijn briefje niet mee heb en de winkel nog niet eens open is…dan maar terug naar huis en vanmiddag maar een nieuwe poging. Het regent nog steeds en ik ben echt niet van plan om in de regen naar de stad te fietsen. Buienradar vertelt mij dat het om half 10 droogt wordt. Ik plof op de bank met een heerlijke chocokoffie. De jongste ploft naast me en we kijken samen naar Peppa Pig..(alweer)

Half 10..het regent nog steeds. Buienradar, daar kun je dus ook niet van op aan. Nu kan ik twee dingen doen, ik blijf de rest van de dag op deze bank of ik geef mezelf een schop onder m’n kont. Het was pijnlijk, maar ik besloot mezelf die schop onder kont te geven.

Met de jongste voor op de fiets door de miezer regen naar de stad. Wat was dat genieten. De jongste bleef poesje mauw zingen en kletste honderduit. We vonden twee mooie jassen en op de terugweg zong ze “samen fietsen“, “samen fietsen” wat een heerlijkheid hoe vrolijk ze was en haar humeur niet liet beïnvloeden door dat vieze weer.

Liefs,
Marjolein