Vier het leven

“Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen” “Vier het leven, vier vandaag” “Hooray for today” Zo zijn er nog wel honderd quotes te vinden die gaan over het leven vieren, de slingers ophangen, een feestje maken van je leven. Maar is dat dan wel zo gemakkelijk? Is het leven altijd een feestje? .

In mijn ervaring niet! Ik vond het ontzettend moeilijk om het leven te vieren, te genieten van het leven. Gaan al deze quotes niet over de mooie dingen van het leven zien. Genieten van alle dingen van het leven. Geniet van de kleine dingen, nog zo’n mooie quote. Er was een tijd dat deze quotes me helemaal niks zeiden. Ik kreeg er zelfs de kriebels van. Hoe moet ik nou het leven vieren, als mijn leven er zo uit ziet. Hoe moet ik vandaag vieren, als ik het al jammer vond als ik ‘s ochtends wakker werd. Best heftig als ik dit terug lees en denk aan die tijd. Nu bijna 2 jaar later kan ik de quotes wel waarderen en snap ik de gedachten er achter. Want het is toch wel waar: “Geniet van de kleine dingen” “Hang zelf de slingers op”. Want zelfs als het allemaal even niet goed gaat, zijn er die kleine dingen waar je van kunt genieten. De kleine dingen die je kunt vieren. Waarom niet een taartje eten als het je is gelukt om je huis weer es schoon te maken. Of koop es wat leuks voor jezelf omdat je het al de hele week volhield om hard te lopen! Zo zijn er genoeg dingen te bedenken in het leven om te vieren om bij zit te staan

In Prediker 9:9 staat een mooie opdracht van God: Geniet op alle dagen van je leven, die God je gegeven heeft. Het bestaan is leeg en vluchtig en je zwoegt en zwoegt onder de zon op elke dag. Het is het loon dag God je gegeven heeft.

Als je nou van elk ding waar je van geniet of wat je viert een slingertje ophangt, hangt straks je hele leven vol met slingers! Waar hangt jij vandaag een slingertje voor uit?

Liefs,
Marjolein