Hoe zo Balans

Schakelen, even dit en even dat, alles tussendoor. Zo ziet gemiddeld mijn dag eruit. Oudste naar school brengen, even een boodschap halen. Thuis mag de jongste nog even een filmpje kijken zodat ik nog even wat kan doen, dan even samen zingen en dansen, nu even zelf spelen meid dan kan mama nog even facebook voor verschillende organisaties bijwerken. Even pauze, samen een broodje eten en dan de jongste op bed. Nog even hoelahoepen..toch nog even een was er in en hup naar school om de oudste snel op te halen. Nu tijd voor de kinderen en ohja het huishouden….en misschien toch nog dat mailtje beantwoorden.

Iemand van de redactie bij PUUR! vroeg mij om een blog te schrijven over hoe ik werk en moeder zijn combineer. Nou ik zal je vertellen ik ben geen school voorbeeld van een werkende moeder die alles in balans heeft. Eerlijk gezegd is het op dit moment nog zoeken naar balans.

Je kent mij misschien inmiddels als auteur van het PUUR! Hoe was je dag-boek. Een jaar geleden startte ik mijn eigen bedrijf als creatief ondernemer. Na een periode van ziekte en werk zoeken. Als beginnend grafisch vormgever en het geven van creatieve workshops. Het was een hobbelige start en niet alles liep zoals gepland. Dit combinatie zelfstandige en 2 kinderen nog thuis leek ook niet helemaal de juiste combinatie. Dus de rem ging er even op.

Ruim een half jaar geleden kwamen er mooie nieuwe kansen op mijn pad, zit de oudste op school en gaat de jongste één dag in de week naar de dagopvang. Ik doe af en toe leuke kleine grafische opdrachtjes, werk als freelancer voor het Leger des heils, de afdeling Internationale ontwikkelingssamenwerking en voor dezelfde afdelingen mag ik informatie filmpjes maken. Onder tussen heb ik bij PUUR smaakt goed te pakken. Voor PUUR! Vandaag mag ik af en toe blogs schrijven en ik hoop in de toekomst nog meer mooie boeken te kunnen maken. In mijn gemeente ben ik mede coördinator van de vrouwenbeweging KR8vrouw. Waar ik vrouwen activiteiten opzet/help met opzetten, verantwoordelijk ben voor de PR en alles wat online gebeurd. Ook bij de christelijke boekwinkel de Fakkel ben ik betrokken als vrijwilliger en maak ik af en toe posters en flyers. Hoe ik dit alles combineer? Tja goeie vraag en soms is het ook best wel veel en loop ik stampvoetend door het huis omdat het toch echt even te veel wordt. Maar ja, na een lange periode van weinig kunnen doen geniet ik er ook weer enorm van.

Na de zomervakantie hopen we wat meer opvang af te kunnen nemen zodat ik wat meer echte werkdagen kan inplannen. Want tja altijd tussendoor en even dit dan even dat is toch niet helemaal de manier. Dit is geen zielig verhaal over hoe zwaar ik het heb hoor! Het zijn allemaal prachtige dingen die ik mag doen en wat er op mijn pad is gekomen! Maar een goed uitgebalanceerde werkende moeder nee dat ben ik nog niet. En een tijd van reflectie om te kijken wat ik beter even los kan laten is wel verstandig.

Ik ben God enorm dankbaar voor alles wat ik mag doen en hoop dit nog meer en langer te mogen blijven doen en nog een hoop mooie dingen te mogen maken. En ach balans, dat komt vanzelf…toch??

Liefs,
Marjolein