Regen, Regen en nog eens regen

Regen, regen en nog eens regen, met bakken kwam het vanmorgen uit de lucht vallen. Weer zo’n dag! dacht ik.. Bluh!!! Het is toch zomer?! Het lijkt wel herfst! Zo mopper ik samen met een vriendin via de app over het weer.

Blij om lekker droog en warm binnen te zitten, hoor ik ineens mijn dochter. Mama? Buiten spelen?? Met zo’n heel lief schattig stemmetje alsof ze 20 vragentekens achter de vraag aan plakt.. Ik zeg nog; nee joh! Het is heel vies buiten, kijk maar! Maar nee ze heeft het in haar hoofd gezet, buiten spelen! “Jas aan, laarzen aan” commandeert ze haar moeder. Nou meid als jij buiten wil spelen, ga dan ook maar even lekker buiten spelen. Ik geef haar nog een paraplu maar dat vind ze toch maar onhandig dus die smijt ze al snel op de grond. Nog geen 2 tellen later zie ik haar al zingend rennen door de tuin, door de diepe plassen en stromende regen! Ze geniet met volle teugen!

Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain!

Gelukkig hoeven we dit niet alleen te doen. Dit mogen we samendoen met God want ook in de storm is Hij bij ons en geeft hij ons kracht om te blijven dansen. Ik moet denken aan dat prachtige nummer van Hillsong Oceans in het Nederlands vertaald door opwekking:

En als de golven overslaan,
dan blijf ik hopen op uw Naam
Mijn ziel vindt rust,
want in de storm bent U dichtbij.
Ik ben van U en U van mij.

Geest van God, leer mij te gaan over de golven,
in vertrouwen U te volgen,
te gaan waar U mij heen leidt.
Leid me verder dan mijn voeten kunnen dragen.
Ik vertrouw op uw genade,
want ik ben in uw nabijheid.
Opwekking 786

Blijf dansen in die regen, het wordt er zoveel mooier van! De zonneschijn laat zich vanzelf weer zien.

Liefs,
Marjolein